Wednesday 31 October 2012

Komm või pomm!


 
Mulle meeldib kui Kadri- ja Mardipäevadel lapsed, noored meie kodu uksele koputavad. Lahe on nende ettevalmistatud kavasid üle vaadata, mõistatusi lahendada ning olen tänulik nende karjaõnne või viljaõnne soovide eest.

Täna üllatusin, et kas ma olen täesti kommiostmise kuupäevad sassi ajanud. Komm või pomm! Pigem pomm aga ma ei ole nõus jagama kommi ülbelt käituvale kambale.

Kutsusin neid Mardipäeval tagasi- siis saavad kommi kah!

Tuesday 23 October 2012

Küll mõni teema võib olla väsitav



Olen suhtleja tüüp ja reeglina mulle meeldivad inimesed ning nende probleemid või rõõmud. Teise inimese rõõm teeb ka minu rinna rõõmsaks ja probleemile lahenduse leidmine kõiki osapooli natukene targemaks.
Vahest satub ette ka selliseid teemasid mis minu prioriteetide skaalaga võrreldes on arusaamatult kõrgele upitatud ja mis võtavad proportsionaalselt palju rohkem aega kui olulised teemad. Osa energiavampiire elab siinsamas meie kodulinnas ja nende eest pole kuhugile pääsu, sest nad tulevad mingi perioodi tagant jälle läbi ja imevad sind lihtsalt energiast tühjaks. Hea, et mul on akulaadijad käepärast võtta ning saan kiiresti tagasi normaalseks. Aga mõni käib ka kaugelt maalt mind ikka veel kollitamas.
Paarikümne euro nimel mõttetult (ka oskamatult) piike murda ja oma "draamasse" kaasta kogu sind ümbritsev kogukond. Samas poole aasta vältel jäärapäiselt seda lahendust üksi oma oskamatuse tasemel pusada ning teiste nõuandeid eirata! Miks? Jätnud paaril õhtul Veerevas õlles käimata, oleks rohkem raha kätte jäänud ja kõigil teistel parem meel.

Sunday 21 October 2012

Külas on tore käia.



Kui oma lapsed suured ja lapselapsi veel pole siis on vahest lahe jälgida teiste pisikesi olendeid, nende käitumist ja maailmatundmise esimesi katsetusi. Teine asi, mida igapäev ei näe on TV reklaamid kuna viimasel ajal vaatan vaid riigitelevisiooni või muu  maailma reklaamivabu telekanaleid. Reiejämedusi angerjaid, mis purki pandud saab ka külas olles, sest ise ma angerjaid püüda ei viitsi ja poest ostes pole nad kuigi maitsvad.

Seega tuleb külla minna sinna kus on väikesed lapsed, kus peremees viitsib ise angerjat püüda ja kus teler unustatakse mingiks ajaks kanal kolme peale.

Eile olidki kõik need kolm komponenti üheskoos ja mulle väga meeldis seda siblimist väikese õlle kõrval pealt vaadata. Tõeline idüll! Aga üks huvitav ja hirmutav tähelepanek. Nii kui telerist tuli suvaline pesupulbri reklaam, unustasid lapsed oma mängu ja nende pilk naelutus teleekraanile? Peale reklaami lõppu läks mäng omasoodu edasi, kummaline, väga kummaline, uskumatult kummaline. Mis seal reklaamis siis sellist on, mis aastase lapse pilgu sinna naelutab?

Arutasime seda seltskonnas ja tõesti tundub, et meiega manipuleeritakse ning suunatakse meie tarbimisotsuseid. Hea, et moodne telekas võimaldab sinna torgata mälupulga, kus peal perevideod ja pildimaterjal. Nii lahe, ei ühtegi reklaami vaid ainult lahedad meenutused. 

Külas on tore käia!