Saturday 17 April 2010

Filmikonkursi võitja sõidab Aafrikasse

Juba teist aastat korraldab Nooruse Maja noortele autoritele suunatud lühifilmikonkurssi. Selle aasta teemaks oli "ÜRO Aastatuhande arengueesmärgid", auhinnaks osalemine noortelaagris Keenias ja rahastajaks "Youth in action" programm.

Vaatamata sellele, et laekus vaid kaks võistlustööd, on korraldaja tulemustega väga rahu. Võrreldes eelmise aastaga oli areng märgatav, mis omakorda annab lootuse, et järgmise aasta konkursil on nii kvaliteeti kui ka suurem valikuvõimalus.

Võitjaks osutus kunstiline kollektiiv Pedro, Benito ja Hr. Lenz filmiga "Don´t get an aids!" Tartust. Kollektiivi esindaja sõidab koos Nooruse Maja töötajatega juulikuus Keeniasse. Reisi alguses kogunevad konkursil osalenud viie Euroopa riigi organisatsioonide esindajad ja võitjad Itaaliasse, kust lennatakse ühiselt nädalaks ajaks Keeniasse.

India ookeani äärses Malindi linnas toimuvas noortelaagris saavad osalised vahetada kogemusi ja tugevdada kultuuridevahelisi sidemeid. Loomulikult saab tutvuda kohalike vaatamisväärsustega, käia safaril, astuda üle ekvaatori ja lihtsalt päevitada.

No comments:

Post a Comment