Wednesday 21 April 2010

Pärnmaa rahvamajad said filmilindile


No kes see tänapäeval filmilindile enam asju salvestab aga pealkirjaks sobis ju küll.


23.-24. aprillil toimub Tallinnas Rahvamajade mess. Pärnumaa messitoimkond tuli aasta alul ideele, üles filmida tegevusi rahvamajades ja neist Pärnumaa kultuuritempleid tutvustav film kokku monteerida, mida oleks hea messiboksis näidata ja miks mitte sõpradele kinkida.


Austav ülesanne, see idee teostada, langes mulle ja mina omakorda delegeerisin selle Nooruse Majas resideeruvale Prantsuse vabatahtlikule Florianile. Päris igasse, kolmekümne seitsmesse, rahvamajja ta küll ei jõudnud, sest et initsiatiiv filmilindile sattuda pidi tulema sealtpoolt. Oli kuidas oli, kuid enamik aktiivsemaid suutis midagi ikka näidata või siis vähemalt varemtehtud materjali meile saata.


Film tuli tund ja 10 minutit pikk, ning sai täna õhtul Tallinna tirazeerimisele ning sildistamisele saadetud. Reede hommikul saame lõpp-produkti kätte ja loodetavasti jahtub see, värskelt ahjust tulnud, soe sai maha enne, kui sõpradele jagama hakata.


Päris huvitav on, kuidas üks noor prantslanna näeb meie kultuuri ja kuidas ta oskab oma nägemust meile edastada. Kõrvalt vaadates näen kuivõrd innustunud ta oli oma ülesandest, kui särasilmselt ta jälle mõnelt filmisessioonilt tagasi tuli ja kuidas ta naudib Eesti rahvakultuuri. Oskaks me vaid ise ka seda nii hinnata!


Reedest alates saab Salme Kultuurikeskuses näha mida Eestimaa Rahvamajades tehakse. Soovitan kõigil, kel vähegi mahti, sealt läbi astuda ja küsige Pärnumaa boksist DVD-d, mis kannab uhket pealkirja "Oi seda uhket olemist". Kaie Segeri juhitav rahvatantsurühm, Nooruse Vöö, esindab Pärnumaad galakontserdil.

No comments:

Post a Comment