Saturday 1 May 2010

18. nädal

Eelmine nädal oli kuidagi väga kiire, hoogne ja töine. Nii palju asju juhtus ja palju muutusi on lausa silmaga näha. Kas nüüd selline, veits kevadisem ilmake või lihtsalt juhus, et paljud kaua tehtud-planeeritud asjad just enne kevadpühi valmis said.

Kõige kauem on küpsenud Nooruse Maja uuendatud koduleht, mis tänaseks üleval, veits veel poolik aga oluline info peal ja loogiliselt leitav. Jätkame veel piltide lisamise ja mõnede alalõikude inglise keede panekuga aga ega see leht kunagi vist päris valmis saagi. Elu muutub väga kiiresti ja meiegi peame sellega sammu pidama. Mis siis kodulehel uudist? Ei hakka ma siinkohal kõike ümber jutustama, sest oma silm on kuningas ja www.noorusemaja.ee kõik avalikult paista. Ehk niipalju, et kursustele registreerumine on nüüd oluliselt mugavamaks muutunud ja ka otselingid meie Facebooki ja Twitteri lehele leitavad. Aga head avastamist kõigile ja kel vaba aja ülejääke, see võib ehk leida ka endale sobiliku tegevuse meie poolt pakutavast.

Eelmine nädal tõi ka võimaluse teoks teha meie aastatetagune unistus uue maja järele. Ruumipuudus on meid kummitanud aastaid kuid lahendust, vaatamata ehitusprojekti olemasolule, pole me seni leidnud. Eelmisel nädalal leidus lõpuks üks fond kuhu meie projekt igatpidi kvalifitseerub! Rattad sai veerema lükatud, edaspidisi arenguid püüan hoida kontrolli all ja loodetavasti leiab idee ka kohalike poliitikute toetuse. Usun, et kultuuritegijad ja tarbijad on seda väärt, et neile pakkuda üht moodsat kultuurimaja, kus kõigile ja kõigele juba ette mõeldud. Mulle meeldib väga, et rahastaja väärtustab objekti energiasäästlikkust. See ei võimalda ehituse käigus materjalide arvelt „kokku hoida“ vaid saame kokku hoida edaspidistelt kommunaalkuludelt. Super! Kõik meie maja fännid pange pöidlad pihku, et me osutuks ka lõppvoorus valituiks!

Esimesel mail oli meil Kungla koori 135. aastapäeva kontsert ja pidustused. Seega tegime meie maja hoogtööpäevaku juba kolmapäeval ära. Pesime maja aknad puhtaks! Akende puudust meil ei ole seega oli tegu päris terve päeva ettevõtmisega, aga ilus on küll kui päike ikka läbi akna sisse mahub piiluma. Aitäh kogu meie tiimile!

Neljapäev- reede osalesin Pärnumaa Rahvakultuuri Keskseltsi arengukava koostamisel. Mulle meeldib, kui inimesed aeg-ajalt maha istuvad ja pikemalt ette unistavad kui igapäevaseks tööks vajalik. Unistustel on selline komme, et nad kipuvad pahatihti täituma. Ka meie Nooruse Maja arengukava on juba suht ammu tehtud ja kipub arengule jalgu jääma. Ma pole seda isegi uuele kodulehele pannud. Kui vähekegi rohkem aega saab olema, siis võtame selle tööplaani uuendamise ette. Õnneks on mul hetkel palju noori inimesi ümberringi, kelle ideid on patt mitte unistusteks vormida.

Kolmapäeval avasime ka uue näituse, aga sellest sai alles mõni lõik allpool kirjutatud. Üks asi veel, meie projektipartner Itaalias tuli kolmapäeval lagedale uue projekti ideega, mille kohe samal päeval ka vormistasime ja Euroopa Komisjoni poole teele saatsime. Tore, et häid ideid nii kiiresti käivitada on võimalik. Tore, et on sõpru, keda võid kasvõi pimesi usaldada.
Pildil Meie itaallasest projektipartner - Antonio Loiacono, President of GSI Italia.

No comments:

Post a Comment