Thursday 6 May 2010

Nooruse Maja panustab sotsiaalsesse võrgustikku



Üha enam inimesi otsib enesele vajalikku informatsiooni internetist. Plaan muuta Nooruse Maja tegemised internetiinimestele paremini kättesaadavaks on küpsenud juba eelmise aasta sügisest. Täna julgen ma öelda, et esimene samm on astutud.

Programmi „Täiskasvanute koolitus vabahariduslikes koolituskeskustes“ raames rahastati meie uue kodulehe valmimist. Uuel kodulehel on peale noorusliku väljanägemise hulganisti funktsionaalseid eeliseid. Enamus informatsiooni on esilehelt kahe kliki kaugusel, kolmas ja neljas klikk on vajalik vaid neile, kes on oma valiku teinud ja soovivad juba mingile koolitusele või tegevusele registreeruda. Registreeruda saab otse internetikeskkonnas, enam ei ole vaja faile salvestada, täita ja kuhugi saatma hakata.

Kodulehe ingliskeelses osas on informatsioon meist, meie projektidest ja meie korraldatavatest sündmustest. Mõne sündmuse kohta leiab informatsiooni ka vene ja prantsuse keeles, ikka vastavalt sihtrühmale, kellele sündmus on suunatud. Tulevikus soovime keelte valikut veelgi laiendada ja sihikul on teiste seas ka hiina keel.

Tundub nagu elementaarne! Ega siin ei olegi millegi uuega kiidelda, oleme lihtsalt progressile järele jõudnud ja nii see peabki olema. Tavaliselt kipuvad sellised uuendused jääma raha ja inimeste taha. Rahastajat sai eelpool nimetatud ja inimese leidmisel aitas meid Töötukassa, mille kaudu leidsime inimese, kes saab 8 tundi tööpäevas pühenduda parimate lahenduste leidmisele.

Lisaks kodulehele oleme üles ehitanud sotsiaalse võrgustiku alge. Nooruse Maja Facebook´i lehelt saavad meie sõbrad esimesena kätte uudise, mis neile võib huvi pakkuda. Kel puudub oma Facebook´i konto, saab meie tegemiste säutse kuulata Twitteri avarustest, kuhu pääseb ka otse Nooruse Maja kodulehelt. Sealsamas on ka link minu isikliku blogi aadressile, kus lisaks tavauudistele saab infot Nooruse Maja välisprojektidest ja kel huvi, saab aeg ajalt lugeda ka minu isiklikku suhtumist päevakajalistesse küsimustesse.

Sotsiaalne võrgustik on sõna otseses mõttes isikustatud, otsene ja vastastikune suhtlus. On lausa uskumatu, kui palju oleme viimase paari nädala jooksul saanud vastukaja ning ma julgen väita, et oleme õigel teel. Meile on kõige olulisem, et informatsioon toimuvast jõuaks just inimeseni, kes seda vajab ja meie sihtrühm on üha enam kogunenud võrgustikku. Arvan, et poriloopimise aeg hakkab mööda saama, sest inimesed vajavad üha enam positiivset ning julgus oma nime all esineda on nagu uus hingamine, mis korjab eri „kiiksudega“ inimesed kokku ja paneb nad koos tegutsema.

Facebook ei ole ammu vaid noorte pärusmaa. Te üllatute, kui palju on võrgustikku haaratud üle 30-aastaseid ja kui aktiivsed nad on. Julgustan kõiki astuma seda esimest sammu ja uskuge mind, et isiklik kasu, mis eespool terendab, võib olla uskumatult suur. Nagu klassikud ütlevad: „Olen täiesti terve mees ja tahan seda kõike saada!“

No comments:

Post a Comment